Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » Teljäntori palvelee!
Teljäntori kauppakeskus

Teljäntori palvelee!

Hyvät asiakkaamme,

Tilannetietoa Teljäntorin aukiolosta ja palveluista, sekä tunnelmia

Teljäntorin kahvila sulkee keskiviikosta alkaen, mutta muutoin palvelut Teljäntorilla säilyvät toistaiseksi. On hyvä huomata että aukioloajat voivat nyt vaihdella yrityksissä.

Teljäntori kauppakeskus käytävä

Teljäntorin kauppakeskuksen katutaso

Hiljaista on. Yrittäjien tunnelmista huokuu suuri epävarmuus. Mutta yrittäjä ei voi lomauttaa itseään: Suoraa tukea ja tukiverkkoa ei vielä ole yksityisyrittäjillä, ja siksi suurin osa Teljäntorin yrityksistä jatkaa edelleen normaalisti, osa poikkeavin aukioloajoin, jotta voidaan palvella edes niitä harvoja asiakkaita. On kyse isoista asioista, yritysten säilymisestä. Ja toisaalta ne asiakkaat jotka kaupoille tulevat, ovat erittäin mielissään siitä että kaikki yritykset kaupungissa eivät ole vielä kiinni, vaikka sen suuntainen pelko valtaa alaa. Kevät tulee, ulkona liikutaan, kotona ollaan enemmän, ja tämä tuo ihmisille erilaisia tarpeita.

Teljäntorilla tunnetusti palvelee paljon yrityksiä asianajotoimistoista hierojiin ja hammaslääkäreihin (torneissa). Poikkeavat aukioloajat kannattaa tarkistaa yritysten nettisivuilta/Facebookista tai soittamalla yritykseen, ja katutason yritysten aukiolo yleisellä tasolla selviää myös Teljäntorin Facebook-sivulta päivityksistä (linkki). Muutoksia silti voi tulla lyhyellä varoitusajalla ja yrityskohtaisesti. Toinen asia kokonaan jos hallitus sulkee koko yksityisen sektorin.

Taitava Teljäntori

Askarteluliike Taitava Teljäntorilla tarjoaa tekemistä kotiin

Mutta, kevään langat, laukut, kengät ym. saat edelleen Teljäntorilta, toistaiseksi. Kannattaa myös tehdä hankintoja mieluummin aikaisin kuin liian myöhään koska aukioloja säädetään nyt, yrityskohtaisesti, viikoittain hieman lyhyemmiksi ja jossakin kohtaa yritykset voivat sulkea kokonaan, ellei koko kauppakeskus, mikä riippuu myös hallituksen päätöksistä.

Teljäntori, Clicks kenkäkauppa Pori

Clicks-kenkäkauppa Teljäntorilla on toistaiseksi avoinna ma-pe 11-15

Poikkea siis nyt ihmeessä Teljäntorille, kevät tulee ja toistaiseksi ulkonaliikkumiskieltoa ei ole näköpiirissä ellei muuta ilmoiteta, ja monet ulkoilevatkin nyt aurinkoisessa kevätsäässä. Uudet kengät ClickShoesista tai Kenkäporista tai vaikka kevyeen ulkoiluun sopiva kännykkälaukku Manner-Laukusta voivat tuoda jonkun arkeen iloa ja hyötyä tässä tilanteessa. Itsellesi tai piristäväksi lahjaksi ystävälle.

Todella suosituksi ajanvietteeksi kotona on noussut kutominen ja muut käsityöt, kertoo Lavikon Merja Lepomäki. Taitavan myyjä taas toteaa, että varsinkin askartelu erityisesti lapsiperheissä tuntuu nyt kiinnostavan. Lavikon lankaliikkeessä ja askarteluliike Taitavassa, sekä heidän verkkokaupoissaan, onkin kuulemma asiakkaita mukavasti käynyt edelleen, ainakin näin suhteessa pahimpiin skenaarioihin, kaikesta yleisestä ankeudesta ja epävarmuudesta huolimatta.

Lavikko lankaliike Teljäntori

Lavikon lankaliike

Voiko Teljäntorilla ylipäätään turvallisesti käydä? Voi. Teljäntorilla on säännöllinen siivous, kaikissa yrityksissä käytetään ahkerasti käsidesiä sekä näytetään rättiä. Ja se tärkein syy, valitettavasti, on se että ihmisiä on erittäin harvakseltaan. Teljäntorilla ei ole tarvetta esim. etäisyyksien pitämisen ohjeistamiseksi, tästä syystä. Teljäntorilla ei tarvita erikoispalveluaikoja vanhemmille ihmisille, koska hyvin rauhallista on ympäri päivän. Mutta: Jos haluat kuitenkin varmistaa turvallisuutesi, hiljaisinta on ennen klo 12, ja klo 15 jälkeen. Ja, Lavikon yrittäjä Merja Lepomäki kertoo että hän voi sopimuksen mukaan avata myymälä poikkeavaan aikaan yhdellekin asiakkaalle, jos häneen ottaa yhteyttä!

Parturi-kampaanja Marja Selin jaksaa pitää iloa ja positiivista asennetta yllä, kun häntä käy tapaamassa 2.kerroksen tiloissaan. Selin kertoo että asiakkaita on edelleen käynyt, ja miksei kävisi, tukka kasvaa ihmisillä edelleen! Hän myös osoittaa liikkkeensä oven viereen käytävälle hienosti asetettua käsidesiä ja ohjetta asiakkaille, että näillä ohjeilla ja desiä käyttämällä peremmälle vaan! Marja Selin pyrkii palvelemaan edelleen klo 9-15, tai sopimuksen mukaan. Kun ei ole asiakkaita, nyt on aikaa myös kutoa töissä! Onneksi lankaliike löytyy alakerrasta.

Myös useat muut parturi-kampaajat Teljäntorilla jatkavat aukioloa normaalisti/joustavasti.

Parturi-kampaaja Marja Selin Teljäntori

Parturi-kampaaja Marja Selin, Teljäntorin 2.kerros. On aikaa kutoa! Onneksi lankaliike löytyy alakerrasta.

käsidesi parturi-kampaamo Teljäntori

Ja eikun peremmälle! Parturi-kampaaja Marja Selin on ottanut vallitsevan tilanteen huomioon.

Poikkeustila-Tyhjennysmyyntiä pitävä Manner-Laukku palvelee keskiviikosta 25.3 alkaen ma-pe 11-17, la 11-14. Yrittäjä Miika Silfver kertoo että erittäin hiljaseksi ovat päivät käyneet luonnollisesti, mutta toisaalta piristävä asia on, että Manner-Laukun facebookin ja instagramin postauksia on seurattu ja laukkuja jopa lähetetty jokunen. Postauksia luvataan jatkaa ja lisätä. Silfver toteaa että jokainen asiakas ja kauppa auttaa tässä tilanteessa, sillä myynnin voidaan sanoa pysähtyneen, ja vielä tässä vaiheessa yrittäjä ei saa suoraa apua yhtään mistään. Maahantuojan pahin painajainen on, että tavaraa tulee merikonteissa, oli asiakkaita tai ei. Finnvera-rahoitus tulee olemaan monen yrityksen ainoa edes pieni mahdollisuus yrityksen jatkuvuuteen.

Manner-Laukku laukkuliike, Teljäntori kauppakeskus Pori

Manner-Laukku on vielä auki ma-pe 11-17, la 11-14. Nyt saisi laukkuja todella edullisesti.

Kenkäporissakin on vielä silloin tällöin asiakkaita. Kauppias Juha Janhunen ei heitä kirvestä kaivoon noin vain, ja toteaakin että ostoksia olisi nyt jopa sikäli hyvä tulla tekemään näinä aikoina, sillä Teljäntorilla on erittäin rauhallista ja markettien väenpaljoutta ei tarvitse pelätä.

Kenkäpori, kenkäliike Teljäntori kauppakeskus Pori, Juha Janhunen

Kenkäporin Juha Janhunen palvelee edelleen kengän tarvitsijoita. Välillä on enemmän aikaa hoitaa muitakin työasioita, joten kaupan aukipitäminen ei ole aivan turhaa, vaikka hiljaista onkin.

Tämä on siis tunnelma ja tilanne tänään tiistaina 24.3. Ilman teitä emme ole mitään. Ilman teitä, asiakkaita, porilaisia. Kiitämme toistaiseksi kaikesta tuesta mitä olemme teiltä saaneet. On ollut ilo palvella. Me, yrittäjät, toivomme kaikille tsemppiä. Kevät ei ole tänä vuonna helppo, kenellekään.

Teljäntorin Facebook-sivut: KLIKKAA TÄSTÄ!

 

Katutason yritysten aukioloajoista:

Kahvila: suljettu

Manner-Laukku: ma-pe 11-17, la 11-14

Kenkäpori: ma-pe 11-17, la 11-15

Taitava: ma-pe 10-17, la 10-14

ClickShoes: ma-pe 11-15, la suljettu

Lavikko lankaliike: normaalisti

Wiilaamo: normaalisti/sopimuksen mukaan

Luontaislääkintäkeskus: ma-ke 10-17

Pesusampo: ma-pe 9-17, la 10-13

Optikkoliikkeet: normaalisti

Parturi-kampaamot: normaalisti/aukiolo voi vaihdella/sopimuksen mukaan

Nino peruukkiliike: sopimuksen mukaan