Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » PopUppari – Uusi kauppakonsepti toi kunniamaininnan
PopUppari sai kunniamaininnan

PopUppari – Uusi kauppakonsepti toi kunniamaininnan

PopUppari – Kädentaitajien välitys-/suoramyyntiliike

Teljäntorilla keväällä avattu kaikkien ”taitajien” oma kauppapaikka, PopUppari (avajaiset 27.4.2020), on niittänyt mainetta ei vain Satakunnassa, mutta jo ympäri Suomea. Yrittäjä Minna Sorellin missio oli tarjota kaikille taitajille yhteinen paikka, jossa voi myydä ja tehdä tuotteitaan tunnetuksi.

Kunniamaininta

PopUppari on nyt saanut Porikortteleilta kunniamaininnan vuoden 2020 paikallisena uuden yrityksen kaupunkitekona. Kunniamaininnan luovutti yrittäjä Minna Sorellille Porikorttelien eli Porin kaupunkikeskusta ry:n toiminnanjohtaja Mari Antikainen (kuvassa).

Valikoima

Käsityötaitajien tuotteiden kirjo on laaja aina taiteesta naisten ja lasten vaatteisiin, koruihin ja romurautatuotteisiin. On ponnarirusetteja, kasvomaskeja, taidetta, kirjallisuutta, puhallettua lasia, barbinvaatteita, pipoja, vauvan töppösiä, Pori-aiheisia magneetteja, kynttilöitä, ovikylttejä ja puhallettua lasitaidetta. Suurinta osaa tuotteista ei saa mistään muualta Porissa.

Konsepti niittää mainetta

Taitajien upeita tuotteita ostetaan niin omaan kotiin kuin Pori-tuliaisina ympäri Suomen viemisiksikin. Puskaradio onkin tuonut kyselyitä taitajilta ympäri Suomea.

”Meillä on tiloissa käsityötuotteita yli 50 taitajalta. Vaikka suurin osa on Satakunnasta, taitajia on jo vaikka mistä päin muualtakin Suomea”, kertoo PopUpparin yrittäjä Minna Sorell ja jatkaa: ”Taitajia tuotteineen on meillä Oulusta, Lappeenrannasta, Inkeroisista, Hämeenlinnasta, Tampereelta, Keravalta, Akaalta, Helsingistä… Puolet koostuu harrastajista, puolet yksityisyrittäjistä, ja joukossa on muutama pieni perheyritys. Nuorin taitaja on 11- ja vanhin 88-vuotias.”

PopUpparin ensimmäinen puoli vuotta Teljäntorilla on mennyt upeasti, koronan tuomista haasteistakin huolimatta.

”On lähtenyt kyllä hyvin käyntiin, ylittäen kaikki odotukset, ottaen huomioon että olemme ihan uusi yritys, josta kukaan ei ole tiennyt valmiiksi mitään”, Minna Sorell kertoo. ”Tietääkseni vastaavaa konseptia ja toimintamallia ei ole ollut aiemmin missään muualla Suomessa. PopUpparin palvelumalli perustuu välitysmyyntiin. Jokainen taitaja myy suoraan itse kuluttaja-asiakkaalle, PopUppari antaa tilat ja palvelun. Ja taitajat ovat todella saaneet myytyä tuotteitaan PopUpparissa, siitä on osoituksena jonotuslista esille pääsyyn; vaikka tilaa on 140 neliötä, niin taitajia on jo niin paljon että seinät ovat tulleet vastaan!”

Teljäntori valikoitui kauppapaikaksi

Kysyttäessä yrittäjä Minna Sorellilta Teljäntorista kauppapaikan valintana, hän mainitsee että aluksi tärkeää oli mm. tarpeeksi iso liiketila:

”Tila ei saanut olla liian ahdas esillepanoon, ja tässä tilassa neliöitä oli reilusti; aluksi ei edes tiennyt kuinka kaikki vapaa tila saadaan käytettyä. Nythän suosion jälkeen seinät ovatkin sitten jo tulleet vastaan, taitajia on niin paljon! Esteettömyys oli tärkeää, ja Teljäntorin kauppakäytävältä myymälään pääseekin hyvin liikkumaan vaikka pyörätuolilla. Teljäntori on myös vanha kauppiaskeskus, mikä olikin sopiva uudelle konseptimyymälälle, joka on vieläpä enemmän boheemisti kuin modernisti sisustettu.”

Paljon lahjaideoita…

PopUppariin tulee aina uutta: Esimerkiksi Barbin vaatteet ja vauvat töppöset ovat aivan ihania uutuuksia. Hupi-lastenvaatteet (hupilapset.com) ovat upea paikallinen lisä uniikkiin valikoimaan: Hupi on uusi lastenvaatemerkki, jonka vaatteet valmistetaan alusta loppuun Ulvilassa! Joulua ajatellen yksi hyvä lahjaideatuote on koruseppä Anu Ekin (Anu Ek Design) rouhea koruvalikoima, josta löytyy persoonallista lahjaa myös miehille. Kannattaa käydä siis paikan päällä tutustumassa, tai seurata ideoita PopUpparin facebook-sivulla. Myös etäshoppailu postituksineen on mahdollista whatsapp-sovelluksen kautta. Ei muuta kuin shoppailemaan!

Minna Sorellin haastattelu Radio Porissa 26.10: https://www.radiopori.fi/uutiset/paikallinen/yrittajauutissa-popuppari

PopUpparin esittely Sytyttämön sivulla: https://sytyttamo.businesspori.fi/inspiraatiot/?lue=632

PopUpparin kotisivut: https://www.popuppari.fi/

PopUppari Facebookissa: https://www.facebook.com/PopUppari

vauvan töppöset