Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » Vappumarkkinat täytti Teljäntorin
Vapputunnelmaa Teljäntorilla

Vappumarkkinat täytti Teljäntorin

Koleaksi käynyt keli ulkona veti ihmiset Teljäntorin lämpimään tunnelmaan.

Porin kävelykadun perinteiset vappumarkkinat ja muut vapputapahtumat keskustassa silliaamiaisesta eri puolueiden vappujuhliin vetivät tuttuun tyyliin kansaa kaduille. Liekö osasyy puolen päivän jälkeen alkaneella pienellä vesisateella, Teljäntori täyttyi paikoitellen jopa tungokseen saakka pitkin päivää.

Tunnelmaa Teljäntorilla siis riitti, kun väkeä oli kuin Turun torilla. Erityisesti Kahvila Cafe Teljäntorin Kakkubuffet kiinnosti ihmisiä. Itsetehtyä simaa, munkkeja, voileipäkakkuja ja muita makeampia kakkuja ja leivonnaisia kahvia unohtamatta sai syödä ja juoda mahan täydeltä vaivaisella 10 eurolla (lapset 5 euroa). Kahvila oli laajentanut tilaansa vapun ajaksi Teljäntorin kahvilan viereiseen uuteen tapahtumatilaan, ja näin asiakkaille riitti nyt tilaa paremmin siitäkin huolimatta että tämänvuotinen Teljäntorin vappu veti enemmän ihmisiä kuin minään aiempana vuotena.

Cafe Teljäntori kahvila

Kahvilassa nautittiin Kakkubuffetista: Juo mm. simaa niin paljon kuin jaksat!

Teljäntorin vappuilussa mukana oli nyt myös useampi katutason yritys ja mm. Kenkäpori ja Manner-Laukku tarjouksineen vetivät väkeä heti aamupäivästä alkaen kuin Porin päivänä konsanaan. ”On ollut todella vilkas vappumarkkinatunnelma Teljäntorilla. Oli oikein kunnon tungos monta kertaa! Kyllä ollaan varmasti auki jatkossakin vappuna, kun näin paljon on täällä ihmisiä,” totesi Kenkäporin yrittäjä Juha Janhunen innostuneena. ”Teljäntorin liikkeiden vappuaukiolosta erikoistarjouksineen tulee nyt melko varmaan perinne, ei tällaista väen paljoutta osattu mitenkään ennakoida”, toteaa myös Manner-Laukun Miika Silfver. ”Ollaan 11 vuotta jo oltu talossa, mutta erityisesti näinä viime vuosina on nähty jatkuvasti lisääntyvää kävijämäärää eli perinteisenä kauppakeskuksena on menty imagollisesti paljon eteenpäin, meillä on oikeanlaisia kauppoja ja oikea tunnelma täällä, minkä ihmiset ovat löytäneet uudestaan. Markkinapäivät kuten Porin päivä ja pääsiäismarkkinatkin saavat Teljäntorille aikaan nykyään pienenmoisen kansan vaelluksen.”

Kenkäporissa hulinaa vappuna

Kenkäpori Juha Janhunen oli iloinen vilkkaasta vappuhulinasta!

Manner-Laukun vappuhulinat Teljäntorilla

Tämän otoksen kuvaamista pidempää taukoa ei Manner-Laukun Miika Silfver kuulemma ollut päivän aikana ainakaan vielä pitänyt!

Yrittäjien ilon ymmärtää, kun ottaa huomioon Teljäntorin takavuosien haasteellisemmatkin ajat kun vanhoja yrityksiä välillä lopetti samoihin aikoihin toimintansa. Teljäntorilla eletään nyt uutta nostetta. Erityisesti kahvilan suosio on noussut koko ajan, ja se onkin kauppakeskuksen ehdoton sydän. Se huomattiin erityisesti tänään vappuna.

Myös kynsistudio Wiilaamo oli avoinna vappuna Teljäntorilla ja tarjoili reilussa porilaisessa vappuhengessä kuohuvaa ja munkkeja kaikille asioimaan, tutustumaan tai moikkaamaan tulleille. Kenkäkauppa Clicksin avariin tiloihinkin näytti ihmiset tiensä löytävän ja moni kenkäpari vaihtoi päivän mittaa omistajaa. Myös peruukkiliike Nino ja lankaliike Lavikko olivat auki kauppakeskuksen Antinkadun puoleisessa päädyssä. ”Tosi paljon oli ihmisiä, oli hieno huomata että langatkin kiinnosti vappuna!” iloitsi Lavikon yrittäjä Merja Lepomäki.

Varmasti joitakin tuhansia ihmisiä kävi vappuna Teljäntorilla. Tunnettu haitaristi Raimo Pihlajamaakin käveli uteliaana Teljäntorin käytävillä ihmisiä ja vilinää katselemassa. ”Vappu on mennyt hyvin! On nautittu kahvia, ja kakkoskaljaa, ei muuta, fiksu vappu!” tuumi Raimo jo monen monta vappua nähneen ylioppilaslakkinsa kanssa. Monesko vappu on hänellä menossa? Pienen miettimisen jälkeen hän sanoi että kahdeksaskymmenestoinen!

Asiakkaita teljäntorilla

Raimo Pihlajamaalla oli menossa 82. vappu