Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » Teatteriesitys Teljäntorilla menestys
Huoneeni Teatteri esitys Teljäntori Kauppakeskus Rakastajat Teatteri

Teatteriesitys Teljäntorilla menestys

Teljäntori teki yhteistyötä porilaisen Rakastajat-teatterin kanssa tammi-helmikuussa 2024. Mannerlaukun ja Lavikon lankaliikkeen viereisessä tyhjässä 160m2 kokoisessa liiketilassa (entinen Clickshoesin liiketila) järjestettiin mielenkiintoinen ja erilainen teatteriesitys, jolle Teljäntori antoi tilan käyttöön.

”Huoneeni” kertoi kodin tiloista, jotka herättävät meissä muistoja sekä tunteita eri aistien kautta. Miten oma koti muuttuu yhtäkkiä avaraksi maailmaksi ja millainen on paljon puhutun, katossa olevan kärpäsen näkökulma yksinäiseen ihmiseen. Onko vessa todella traaginen ja miksi keittiö on hauska? Näkyykö ikkunasta sotaa, luontoa, jotain hauskaa vai kahden ihmisen rakkautta? Mitä kaikkea outoa ja hassua ihmiset tekevät omissa kodeissaan?

Katsojat pääsivät liikkumaan tilassa, joka muuttuu valojen, musiikin, rekvisiitan ja näyttelijöiden fysiikan kautta eri huoneiksi. Katsojat pääsivät näkemään, koskettamaan, kuulemaan ja jopa haistamaan erilaisia huoneita. Osin surrealistisella ja  runonlausunnallisella otteella ja osin perinteisenä kahden esiintyjän dialogina, esitys tutki eristäytymisen teemoja ja yksinäisyyttä.

Huoneeni-esityksen markkinointimateriaalikuvia (Rakastajat-teatteri)

Teljäntori taipuu moneen!

Esityksellä oli paljon loppuun varattuja esityksiä 30.1-26.2. Tapahtuma oli osoitus Teljäntorin loputtomista mahdollisuuksista erilaisiin tapahtumiin ja erilaisiin ideoihin, joihin voidaan käyttää niin käytäviä kuin toistaiseksi vielä tyhjiä liiketilojakin.

Tapahtumaideoinneissa auttaa ja vie tarmolla eteenpäin mahdollisuuksien mukaan epävirallinen ”koordinaattori” Esa Puputti. Viime vuosina on nähty Teljäntorilla niin tanssiaisia kuin joulumyyjäisiäkin.

Teljäntorin Käytävätanssit

Teljäntorin Käytävätanssit 30.5.2022 oli esimerkki mitä kaikkea Teljäntorilla voidaankaan järjestää!

Yleisöstä ei ole pulaa; ihmisiähän Teljäntorilla on taas nykyään todella paljon, kahvilan käyttöaste on tunnetusti korkea ja liikkeiden asiakasvirta yllättävänkin vilkas kuten Mannerlaukussa, Kenkäporissa, Lavikossa ja kahvilassa sekä parturikampaamoissa. Toki liikkeitä kaivataan lisää. Korona- ja taantumavuodet ovat sävyttäneet kuluvaa vuosikymmentä, mutta toisaalta selkeää optimismia ja elämän normalisoitumista on jo keväällä 2024 havaittavissa.

Ota yhteyttä!

Mikäli Teljäntori kiinnostaa tapahtuma- ja liikepaikkana, ota reilusti yhteyttä vaikka nykyisiin Teljäntorin yrittäjiin ja tilanomistajiin kuten Miika Silfveriin 0408293985 tai Esa Puputtiin: 0505578477. Yhteistyössä on voimaa ja Teljiksellä kaikki on mahdollista joustavan talon ja hyvän hengen ansiosta. Seuraa ihmeessä Teljäntoria Facebookissa/Instagramissa!

Lue Satakunnan Kansan kirjoittama artikkeli esityksestä: SK / Kulttuuri

Linkki Rakastajat-teatterin sivulle: Rakastajat.fi

Huoneeni-esityksen mahdollistivat:

Näyttämöllä: Antti Tuominen, Henri Välikangas

Tuotanto: Työryhmä ja Rakastajat-teatteri

Esityksen mahdollistaa: Porin kaupunki – Rakkaudella porilaisille nuorille -hyvinvointiraha

Yhteistyössä: Kauppakeskus Teljäntori

Iso Kiitos Huoneeni-esityksen tekijöille ja sen mahdollistaneille / Rakastajat-teatterille, olette loistavia!