Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » Kahdeksikko vietti 1V synttäreitä!
Käsityöliike Kahdeksikko. Taina Kesäläinen kuvassa keskellä edessä.

Kahdeksikko vietti 1V synttäreitä!

Käsityöliike Kahdeksikko Teljäntorin katutasolla vietti tässä kuussa synttäreitään (2.12.2020). Yritys aloitti vuosi sitten Herttuantorilla pienissä tiloissa ilman taukohuonetta tai vessaa, mutta siirtyi keväällä Teljäntorille suurempiin tiloihin.

Tiimityötä

”Olemme kaikki toiminimiyrittäjiä”, kertoo yksi Kahdeksikon käsityöläisnaisista, Taina Kesäläinen. ”Kaipasimme alussa enemmän tilaa ja takahuonetta jo omankin työssä viihtymisen vuoksi, ja siksi siirryimme tänne Teljäntorille. Meitä oli aluksi 8 mutta nyt on 6, kun elämäntilanteet ovat muutamalla muuttuneet. Jaamme puodin pidon, kulut, työvuorot ja sometyön ja -vastuun eli päivittäiset instagram- ja facebook-päivitykset.”

Puodin pito tällaseina tiiminä kuulostaa todellakin järkevätä ja mukavalta ratkaisulta jossa kenellekään ei vastuut kaadu niskaan ja yrittämisen vastuut voidaan jakaa.

”Käsitöiden myyntitoimintamme perustuu alun pitäen itse tekemiemme käsitöiden esillepanoon ja myyntiin”, Taina kertoo.

Yhteen Kahdeksikoksi naiset liittyivät kun kaikilla oli samanhenkiset tarpeet ja ajatukset, enää ei tarvinnut sen jälkeen myydä yksinään omia myyntikanaviaan pitkin ja porukan jäsenet saavat yhdessä toimimisesta paljon synergia-etuja. Nyt kun Kahdeksikolla on hyvät tilat, ja muitakin Kahdeksikon yrittäjille tuttuja käsityöläisiä on kiinnostunut töidensä esillepanosta Kahdeksikon tiloissa, yritys vuokraa myös muille näitteilleasetustilaa myymälästä välitysmyyntinä.

Paljon mahdollisuuksia

”Taustalla on ajatus oman käsityöyrittäjyyden kehityksestä, voimme oppia yrittäjyydestä ja saamme tukea toisiltamme. Varsinkin näinä aikoina olisi tosi yksinäistä muutoin, on kiva jakaa yhdessä ilot ja murheet”, Taina Kesäläinen toteaa ja jatkaa: ”Tulevaisuudessa olisi hienoa järjestää käsityökursseja, työpajoja ja tapahtumia. Teljäntorilla on siihen myös hyvät tilat koska vieressämme on tuo tyhjä akvaariotila (vanha Jenkins-myymälän liiketila, joka on toistaiseksi vapaana). Teljäntorilla on kaikkiaan ollut mukavaa kun on liikkeitä enemmän kuin Herttuantorilla ja ihmisiä liikkuu hyvin.”

Teljäntorilla paljon käsityöalan kauppoja!

Teljäntori toivottaa onnea ja menestystä myös jatkoon Kahdeksikolle! Teljäntorista on muotoutumassa kuin salaa käsityöalan yhteenliittymä Porissa, ellei jopa käsityöharrastelijoiden ja lahjatavaroita etsivien ”mekka”, koska aivan vierekkäin on iso askarteluliike Taitava, perinteikäs lankaliike Lavikko ja toinen suurempi käsityöliike PopUppari. Esim. Puuvillan kauppakeskus ei mm. korkeiden vuokriensa vuoksi juuri tarjoa käsityöläishenkisille liikkeille mahdollisuuksia, kun taas Teljäntorilla mahdollisuudet ovat erinomaiset: edullisempi vuokra, paikallisten pienyrittäjien hyvä yhteishenki ja useamman käsityö- tai askarteluliikkeen läheisyys vierekkäin. Ja vielä olisi tilaa uusillekin alan yrityksille, joitakin tyhjiä liiketiloja odottaa vielä tulijoita!

Kahdeksikon Facebook-sivut: https://www.facebook.com/kasityopuotikahdeksikko

Käsityöliike Kahdeksikon yrittäjiä. Haastateltu Taina Kesäläinen kuvassa vasemmalla.

Kahdeksikosta löytyy lahjaideoita!

Käsityöliike Kahdeksikon iloinen poppoo!