Siirry sisältöön
Teljäntori » Uutiset » WinNovan liiketoiminnan opiskelijayrittäjät Teljäntorilla pe 13.12
winnova yritys tapahtuma teljäntori eelis välimaa olli suvikas anbrosie ny

WinNovan liiketoiminnan opiskelijayrittäjät Teljäntorilla pe 13.12

Tapahtuu Teljäntorilla:

WinNovan liiketoiminnan opiskelijayrittäjät Teljäntorilla pe 13.12 klo 12-16

Anbrosie NY

Perjantaina 13.12. Teljäntorilla järjestetään WinNovan liiketoiminnan opiskelijoiden NY-yritysten pop-up-myyntitapahtuma, jossa tuotteitaan ja toimintaansa esittelee parisenkymmentä ensimmäisen vuoden opiskelijoiden perustamaa ja pyörittämää yritystä. Yksi myyntitapahtumaan osallistuvista yrityksistä on Eelis Välimaan, Leevi Pihalan ja Lenni Pajusen perustama Anbrosie NY. Kolmikko valmistaa ja myy yrityksensä kautta erilaisia huonetuoksuja.

NY Vuosi yrittäjänä –ohjelma kuuluu yhteisenä osana liiketoiminnan perustutkinnon ensimmäisen vuoden opintoihin.

”Koen sen erittäin hyvänä, että NY-toiminnan kautta pystyy toteuttamaan itseään ja pääsee käyttämään sitä osaamista, mitä on alkulukuvuodesta karttunut,” Eelis sanoo.

Eelikselle ohjelman opintojen ajankohta on sopinut, mutta hänen mukaansa kysymys siitä, pitäisikö yrittäjänä toimimista harjoittaa vasta opintojen toisena vuonna, jakaa opiskelijoiden keskuudessa mielipiteitä.

”Joillekin ajankohta saattaa varmasti tuntua vaikealta, jos tulee kerralla paljon uutta asiaa, ja sitten pitäisi ryhtyä tekemään käytännön asioita yrittäjänä. Itselleni yrittäjäopintojen ajankohta ensimmäisenä vuonna ei ole kuitenkaan aiheuttanut ongelmia.”

Kolmikon yritysidea huonetuoksujen valmistamisesta ja myymisestä juontaa juurensa yläkoulusta, jolloin he valmistivat kemiantunneilla tuoksuja kemiallisista aineista.

”Kun päädyimme valitsemaan huonetuoksut yritysideaksemme, emme kuitenkaan enää halunneet ryhtyä valmistamaan tuoksuja kemiallisista aineista, joita on jo markkinat pullollaan. Saimme tietoomme, että tuoksuja on mahdollista valmistaa myös eteerisistä öljyistä, jotka ovat täysin kasvipohjaisia ja niillä on myös terveysvaikutuksia. Siksi päätimme käyttää tuotteissamme eteerisiä öljyjä,” Eelis kertoo.

Ajoittain kolmikko on kohdannut yrittäjyyden aikana myös haastavia tilanteita. Esimerkiksi osa valmiiden tuotteiden materiaaleista tilataan ulkomailta, joten postitusaikojen kanssa voi välillä syntyä hankaluuksia. Tekeminen ja aikataulut on kuitenkin onnistuttu sovittamaan yhteen, ja kuuluuhan ongelmanratkaisutaitojen kehittäminen NY Vuosi yrittäjänä –ohjelman yhdeksi tavoitteeksi.

WinNovan liiketoiminnan lehtori Olli Suvikas kehuu tämän vuoden NY-yrityksiä.

”Tänä vuonna todella moni opiskelija myy yrityksensä kautta omatekoisia tuotteita, jotka he ovat itse suunnitelleet ja tuottaneet. 13.12. porilaisilla on mahdollisuus tulla Teljäntorille katsomaan, millaista liiketoiminnan koulutus tänä päivänä on. Se ei ole vain koulussa istumista, vaan oikeaa yritystoimintaa.”

Myös Eelis odottaa WinNovan NY-yritysten pop-up-myyntitapahtumaa Teljäntorilla mielenkiinnolla.

”Hieno juttu, että saamme mahdollisuuden päästä esittelemään yritystämme ihan ydinkeskustaan. Toivon mukaan paikalle saapuu paljon ihmisiä tutustumaan yrityksiin ja tekemään hyviä ostoksia.”

 

Kuvassa tapahtumaan osallistuva Eelis Välimaa ja Winnovan liiketoiminnan lehtori Olli Suvikas

Teksti ja kuvat: Jiri Mäntysalo, WinNova